Bij Yoga Enzo worden yogalessen per serie aangeboden en kost € 8,00 per les, je betaalt per serie yogalessen. Met regelmaat worden yogaworkshops aangeboden (zie agenda). Vanuit de Hatha Yoga bestaat mijn aanbod uit de volgende series à 12 lessen:

Hatha Yoga ‘kalm aan’

De ha tha ‘kalm aan’ kent kleine bewegingen en de uitdagingen zijn zeer beperkt. In deze les aandacht is er aandacht om de spieren soepel te houden, veel aandacht is er voor voorbereidende oefeningen en de adem zal hierbij niet ontbreken. Het leert je vanuit zachtheid in yogahoudingen aanwezig zijn.
(start maandagochtend 3 september 09.30-10.30 )

Hatha Yoga ‘standaard’

Ha Tha yoga is een klassieke yogavorm, het gaat hierbij om in balans te komen, zowel in je denken als in je lichaam. Om in balans te komen worden zowel statische als dynamische yogahoudingen gedaan, er is aandacht voor ademoefeningen en zijn er momenten van ontspanning. De ha tha ‘standaard’ is een les waarbij soms kleine uitdagingen worden neergelegd, je onderhoudt hiermee je lichaam in souplesse, kracht en ontspanning.
(start maandagavond 3 september 19.00-20.00 en 20.30-21.30 en donderdagavond 6 september 19.00-20.00 en 20.30-21.30)

Hatha Yoga ‘kalm aan- flow’

De ha tha ‘flow: kalm aan’ kent zachte, kleine bewegingen en deze les zal vooral in teken staan van zachte vloeiende bewegingen, waarbij sommige houdingen in serievorm worden aangeboden. Ademhaling en ontspanning vormen onderdeel van de les.
(start vrijdagochtend 7 september 09.30-10.30)

Hatha Yoga ‘met pit’

Lessen ha tha ‘met pit’ is een veelal dynamische yogales, waarbij houdingen gedaan worden in series, meerdere achter elkaar. Mogelijk wordt je uithoudingsvermogen en kracht vergroot door deze lessen. Statische houdingen worden langer aangehouden. Adem is de rode draad van de gehele les en na beweging aandacht voor stilte in vorm van meditatie of een liggende ontspanning.
(start vrijdagavond 7 september 19.30-20.30)

Informatie over yoga

Yoga is geworteld in de Indiase filosofie en betekent ‘verbinding’. Vanuit de Hatha Yoga leg ik de basis neer binnen mijn yogalessen. Laat mijn lessen een uitnodiging zijn om te bewegen zoals jij dat prettig vindt, om je te verbinden met je ademhaling en ontspanning.

Yoga kent positieve uitwerkingen:

  • Yoga werkt ontspannend
  • Yoga verbetert de bloedsomloop
  • Yoga houdt het lichaam soepel & flexibel
  • Yoga vergroot het gebruik van je longcapaciteit
  • Yoga versterkt je spieren en botten
  • Yoga houdt de rug sterk en soepel
  • Yoga heeft een rustgevende werking op het denken
  • Yoga traint je aandacht bij het hier en nu te houden


Overige lessen/workshops yogagerelateerd:
(zie voor meer informatie agenda – yoga)

Zomerabonnement
Data: geldig van maandag 25 juni tot zondag 2 september
Kosten: vanaf € 64,00

Workshop: yoga ‘special’ 
Datum: zondag 19 augustus 09.30-11.30
Kosten: € 22,50

Yoga in de Buitenlucht
Datum: alle zaterdagen in juli 08.00-09.00
Kosten: € 8,00 per keer
Locatie: ’t Hof/Oranjepark