Meerdere keren per jaar geef ik een mindfulnesscursus à 8 lessen. Deze mindfulnesstraining is laagdrempelig en leert je in het hier en nu te zijn. Met mindfull wordt aandacht bedoeld, een begrip dat in alle boeddhistische meditaties en inzichten een belangrijke rol speelt. Het leert je opmerkzaam zijn en het nu te aanschouwen met een niet-oordelende, milde houding. Minfulness kan je houding veranderen van een leven op de automatische piloot naar een leven in aandacht.

De cursus bestaat uit onder andere uitleg over items uit de cursusmap en oefeningen zoals: meditatie, bodyscan, er is een yogamoment en diverse overige oefeningen. Iedere les ontvang je aanvulling om je cursusmap compleet te maken, samen met (huiswerk) oefeningen. Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig.

Tevens zal mindfulness op diverse momenten verbonden worden met yoga, meditatie. Een yogacursus met de aandacht specifiek gericht op thema’s vanuit de mindfulness. Of een meditatieworkshop waarbij diverse meditatie methoden terugkeert vanuit de mindfulness. Yoga Enzo introduceert een nieuwe activiteit: Yoga Enzo ‘Journaling’, waarbij een combinatie is van mindfulness, yoga en/of meditatie.

Mindfulness cursus à 8 lessen + terugkommoment
– cursus à 8 lessen + terugkommoment € 185,00
– data: zaterdagen 09.30-11.00 6-20 oktober, 3-17 november, 1-15 december en 5-19 januari

Mindfulness meditatie
zondag 7 oktober 09.30-11.00
kosten: € 16,00
Door het gehaaste leven van alle dag gaan we veelal voorbij aan gewaarwording. We verliezen onze aandacht in de dingen waarvan we denken die we ‘moeten’ doen, waardoor we lijken te vergeten vredig te zijn in het hier & nu. Gewaarwording en de ademhaling vormt de rode draad van deze mindfulnessmeditatie. Aan het einde zal een bodyscan zijn.

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Ervaring met mindfulness, meditatie/yoga en creativiteit is niet nodig. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga en mantra’s.

Overige mindfulnessmomenten bij Yoga Enzo:
* Terugkommoment – (november 2018)