Meerdere keren per jaar geef ik een mindfulnesscursus à 8 lessen. Deze mindfulnesstraining is laagdrempelig en leert je in het hier en nu te zijn. Met mindfull wordt aandacht bedoeld, een begrip dat in alle boeddhistische meditaties en inzichten een belangrijke rol speelt. Het leert je opmerkzaam zijn en het nu te aanschouwen met een niet-oordelende, milde houding. Minfulness kan je houding veranderen van een leven op de automatische piloot naar een leven in aandacht.

De cursus bestaat uit onder andere uitleg over items uit de cursusmap en oefeningen zoals: meditatie, bodyscan, er is een yogamoment en diverse overige oefeningen.

Iedere les ontvang je aanvulling om je cursusmap compleet te maken, samen met (huiswerk) oefeningen. Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig.

Tevens zal mindfulness op diverse momenten verbonden worden met yoga, meditatie. Een yogacursus met de aandacht specifiek gericht op thema’s vanuit de mindfulness. Of een meditatieworkshop waarbij diverse meditatie methoden terugkeert vanuit de mindfulness. Yoga Enzo introduceert een nieuwe activiteit: Yoga Enzo ‘Journaling’, waarbij een combinatie is van mindfulness, yoga en/of meditatie.

Zie onderstaande informatie over mindfulness momenten bij Yoga Enzo:

Mini-retreat ‘Stilte’
Dag: zondag 19 mei 09.30-12.00u
Kosten: € 27,50
Stilte is een kostbaar iets… We rennen & vliegen en gaan aan dingen voorbij. Ont-moeten kan in velerlei vormen. Deze workshop is in handen van gastdocent Marcella Nederlof (mindfulnesstrainer) en Carolien Hartman (yogadocent) geven deze mini-retreat met het thema ‘stilte’ vorm. Deze mini-retreat nodigt je uit stilte aan te raken tijdens yogabeoefening, een meditatie en ter afsluiting een mantra. Alle lagen van deze workshop zijn verbonden met het gedachtegoed uit mindfulness. ​

Mindfulness cursus à 8 lessen + een terugkom moment in workshopvorm
Laat piekergedachten en onrust achterwege en leer aandachtig en ontspannen in het leven te staan!
Data: zaterdagen 09.30-11.00 start zaterdag 16 maart 09.30-11.00
(overige data: 16-23-30 maart, 6-20 april, 4-18 mei, 1 juni)
Kosten: € 195,00 (inclusief koffie/thee/koek, cursusmateriaal, plus terugkom moment)
8 lessen à 1,5 uur + datum terugkommoment à 2 uur (terugmoment wordt bekend tijdens cursus)

Mindfulness meditatie
Door het gehaaste leven van alle dag gaan we veelal voorbij aan gewaarwording. We verliezen onze aandacht in de dingen waarvan we denken die we ‘moeten’ doen, waardoor we lijken te vergeten vredig te zijn in het hier & nu. Gewaarwording en de ademhaling vormt de rode draad van deze mindfulnessmeditatie. Aan het einde zal een bodyscan zijn.

Thema meditatie
Zo nu en dan worden er meditaties gegeven bij Yoga Enzo vanuit een thema of een meditatie techniek wordt uitgediept.

Yoga Enzo Wandeling
kosten: € 17,50 per keer
Tijdens de wintermaanden zal meerdere keren een wandeling worden georganiseerd door Yoga Enzo, met: yogaoefeningen, adem- en meditatieve oefeningen. Aan het einde van de wandeling zullen we met elkaar lopen naar Yoga Enzo aan de Hoogstraat 68 en ons opwarmen aan koffie/thee met ontbijtkoek. Bij slechte weersomstandigheden is het alternatief een ontwaken in de yogastudio aan de Hoogstraat 68 met een anderhalf uur durende yogasessie met daarin eveneens aandacht voor de adem en een meditatie.
(verzamelpunt: bij de mozaïek zitmuren aan de Hoflaan)

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Ervaring met mindfulness, meditatie/yoga en creativiteit is niet nodig. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga en mantra’s.

Overige mindfulnessmomenten bij Yoga Enzo:
* Terugkommomenten na het volgen van een mindfulness cursus