Meerdere keren per jaar geef ik een mindfulnesscursus à 8 lessen. Deze mindfulnesstraining is laagdrempelig en leert je in het hier en nu te zijn. Met mindfull wordt aandacht bedoeld, een begrip dat in alle boeddhistische meditaties en inzichten een belangrijke rol speelt. Het leert je opmerkzaam zijn en het nu te aanschouwen met een niet-oordelende, milde houding. Minfulness kan je houding veranderen van een leven op de automatische piloot naar een leven in aandacht.

De cursus bestaat uit onder andere uitleg over items uit de cursusmap en oefeningen zoals: meditatie, bodyscan, er is een yogamoment en diverse overige oefeningen. Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig.

Tevens zal mindfulness op diverse momenten verbonden worden met yoga, meditatie. Een yogacursus met de aandacht specifiek gericht op thema’s vanuit de mindfulness. Of een meditatieworkshop waarbij diverse meditatie methoden terugkeert vanuit de mindfulness. Yoga Enzo introduceert een nieuwe activiteit: Yoga Enzo ‘Journaling’, waarbij een combinatie is van mindfulness, yoga en/of meditatie.

Mindfulness cursus à 8 lessen + terugkommoment
(najaar 2018)

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Ervaring met mindfulness, meditatie/yoga en creativiteit is niet nodig. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga. (zondag 8 juli 10.00-12.00 ‘prettig leven’ collage maken en zaterdag 1 september 10.00-12.00 ‘je persoonlijke mantra’ > zie agenda)

Overige mindfulnessmomenten bij Yoga Enzo:
* Terugkommoment – zaterdag 30 juni 09.30-11.30 – € 25,00
* Meditatie ‘Mindfulness’ – dinsdag 24 juli19.00-20.30 – € 16,00