Meerdere keren per jaar geef ik een mindfulnesscursus à 8 lessen. Deze mindfulnesstraining is laagdrempelig en leert je in het hier en nu te zijn. Met mindfull wordt aandacht bedoeld, een begrip dat in alle boeddhistische meditaties en inzichten een belangrijke rol speelt. Het leert je opmerkzaam zijn en het nu te aanschouwen met een niet-oordelende, milde houding. Minfulness kan je houding veranderen van een leven op de automatische piloot naar een leven in aandacht.

De cursus bestaat uit onder andere uitleg over items uit de cursusmap en oefeningen zoals: meditatie, bodyscan, er is een yogamoment en diverse overige oefeningen.

Iedere les ontvang je aanvulling om je cursusmap compleet te maken, samen met (huiswerk) oefeningen. Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig.

Tevens zal mindfulness op diverse momenten verbonden worden met yoga, meditatie. Een yogacursus met de aandacht specifiek gericht op thema’s vanuit de mindfulness. Of een meditatieworkshop waarbij diverse meditatie methoden terugkeert vanuit de mindfulness. Alle lessen en workshops bij Yoga Enzo kennen elementen uit mindfulness gedachtegoed. Zo zijn buiten de mindfulness lessen/workshops vrijwel alle momenten van Yoga Enzo geschikt om mindfulness te oefenen…

Zie onderstaande informatie over mindfulness momenten bij Yoga Enzo:

OEFENGROEP MINDFULNESS
kosten: € 14,50 per avond
dag & tijd:
*
ma 22 & do 25 juni 19.30-20.45 I oefening: aandacht voor compassie (latifa gebed)
* ma 29 juni 19.30-20.45 I oefening: aandachtig loslaten in het hier & nu
Dit jaar is geen cursus mindfulness in het voorjaar. Yoga Enzo kiest ervoor om oefengroepen te starten en heet je welkom in de studio met een klein gezelschap, ook wanneer je geen ervaring hebt met mindfulness kun je deelnemen aan deze momenten (welke los van elkaar staan). De oefenmomenten laat je tot rust komen, stress achter je te laten en negatieve gedachten minder intens zijn. Het draagt bij om in balans te komen, deze momenten zijn meditatief van aard.

Mindfulness cursus à 8 lessen + een terugkom moment in workshopvorm
Laat piekergedachten en onrust achterwege en leer aandachtig en ontspannen in het leven te staan!
Kosten: € 195,00 (inclusief koffie/thee/koek, cursusmateriaal, plus terugkom moment)
8 lessen à 1,5 uur + datum terugkommoment à 2 uur (terugmoment wordt bekend tijdens cursus)

Meditatie-uur of Thema-meditatie
Zo nu en dan worden er meditaties gegeven bij Yoga Enzo vanuit een thema of een meditatie techniek. Door het gehaaste leven van alle dag gaan we veelal voorbij aan gewaarwording. We verliezen onze aandacht in de dingen waarvan we denken die we ‘moeten’ doen, waardoor we lijken te vergeten vredig te zijn in het hier & nu.

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Ervaring met mindfulness, meditatie/yoga en creativiteit is niet nodig. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga en mantra’s.

Yoga Enzo Wandeling
Een wandeling worden georganiseert door Yoga Enzo, met: yogaoefeningen, adem- en meditatieve oefeningen. Aan het einde van de wandeling zullen we met elkaar lopen naar Yoga Enzo aan de Hoogstraat 68 en ons opwarmen aan koffie/thee met ontbijtkoek. Bij slechte weersomstandigheden is het alternatief een ontwaken in de yogastudio aan de Hoogstraat 68 met een anderhalf uur durende yogasessie met daarin eveneens aandacht voor de adem en een meditatie.
(verzamelpunt: bij de mozaïek zitmuren aan de Hoflaan)

Overige mindfulnessmomenten bij Yoga Enzo:
* Terugkommomenten na het volgen van een mindfulness cursus
* Oefengroepen mindfulness voor iedereen die behoefte heeft om te landen in het hier & nu
* Lessen en workshops bij Yoga Enzo kennen elementen uit mindfulness gedachtegoed. Zo zijn buiten de mindfulness lessen/workshops vrijwel alle momenten van Yoga Enzo geschikt om mindfulness te oefenen…