Met regelmaat zet ik muziek in tijdens de eindontspanning van een yogales. Dat kan zijn dat ik een mantra zing, mijzelf begeleidend op gitaar. Het bespelen van een ander instrument bijvoorbeeld de native American flute of melodische percussie, zet ik met regelmaat in tijdens mijn lessen. Het weerklinken van klanken, stiltes tijdens de muziek en de herhaling van melodieën kent een ontspannende werking in het lichaam en denken.

Tijdens de Mantra Flow zal er altijd een mantra(‘s) met muziek zijn en tijdens de Mantra Flow ‘Special’ is er een moment dat je mag liggen om je te laten dragen door klanken en meditatieve muziekstukken, welke live worden gespeeld. Iedere tweede zaterdag van de maand organiseer ik een Mantra Flow.

De workshop Yoga Enzo ‘Special’ is een lange yogales met alles erop en eraan met wat Yoga Enzo je op de yogamat kan bieden. Een yogamoment, een mantra, een meditatie en een stuk muziek (live gespeeld) waarop je mag drijven… Geef je op voor een relaxed begin op een zondagochtend!

momenten meditatieve muziek bij Yoga Enzo:
* Mantra Flow – 10 november 10.00-11.00 – € 11,00
* Yoga Nidra + live muziek – zondag 25 november 09.00-10.30 – € 16,00
* Mantra Flow In Concert – zaterdag 8 december 11.30-13.00 – € 17,50

Mantra Flow
tweede zaterdagochtend van de maand 10.00-11.00
Data: 9 juni, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november
Kosten: € 11,00 per keer (inclusief koffie/thee en homemade koek/cake)
Dit moment omvat mantra’s, momenten van samen stil zijn en meditatie.

Mantra Flow In Concert
zaterdag 8 december 11.30-13.00
kosten: € 17,50 (met verse vegetarische soep, koffie/thee met homemade lekkers)
Dit keer pakt Yoga Enzo uit met de Mantra Flow van december. Bij wisseling van de seizoenen wordt de Mantra Flow Special gepland. Uiteraard is het een moment met mantra’s, stilte, meditatie en bovenal muziek. Samen met Fabian (bespeelt bansuri en tanpura) en Robert (bespeelt gitaar) verkeert  Carolien in goed muzikaal gezelschap. De mantra’s begeleidt zij op gitaar/ukelele vergezeld door het gitaarspel van Robert of de klanken van de bansuri. De tanpura met daarbij een mantra brengt een stukje India naar de Hoogstraat in Vlaardingen.

Yoga Nidra + live muziek
zondag 25 november 09.00-10.30
kosten: € 16,00
Yoga Nidra wordt ook wel de ‘yogaslaap’ genoemd. Je ligt op meerdere matjes en je brengt je lichaam en denken in een diepe staat van ontspanning. Een stem die je leidt door verschillende fases van de oefening om je over te geven aan ontspanning. Voorafgaand is een ademoefening en aan het einde mag je drijven in diepe ontspanning op live meditatieve muziek.