Meditatie is een weg naar zelfontdekking. Het leert je één zijn met je denken, je lichaam, je adem… Voor meditatie neem je de tijd om stil te zijn en geef je jezelf toestemming om niets te hoeven doen.

Er zijn diverse meditatie methoden om de stilte aan te raken. Binnen de meditatieworkshops/lessen nodig ik je uit om je aandacht naar jezelf te richten, waarbij ik met regelmaat de adem inzet. Daarnaast maak ik gebruik van mantra’s, visualisaties en boeddhistische meditatie methoden. Naast de maandelijkse Mantra Flow organiseer ik meditatieworkshops en jaarlijks geef ik een meditatiecursus. Ook ‘mala maken’ en ‘journaling’ vormen onderdeel van het aanbod meditatie van Yoga Enzo.

Mediteren kent gunstige effecten:
* Meditatie kan het geheugen versterken en ons alerter maken
* Meditatie helpt het lichaam te ontspannen en de gevolgen van stress te bestrijden
* Meditatie kan de nachtrust bevorderen

Zie onderstaande informatie over meditatieve momenten bij Yoga Enzo:

Mantra Flow
tweede zaterdagochtend van de maand 10.00-11.00
Data: 9 november
Kosten: € 11,00 per keer (inclusief koffie/thee en homemade koek/cake)
Dit moment omvat mantra’s, momenten van samen stil zijn en meditatie. 

Special: YOGA & KLANKONTSPANNING
Dag & tijd: woensdag 4 december 19.00-20.30
Kosten: € 17,50
Deze special omvat dat wat Yoga Enzo jou graag biedt: ontspanning middels yoga, meditatie, ademen en muziek. Middels zachte yogaoefeningen in series aangeboden krijgt het lichaam ruimte om te onthaasten en spanningen te laten afvloeien. Het denken zal kalmer worden en je ademhaling zal vriendelijk zijn en vertragen. Tijdens een bodyscan mag je verder ontspannen met op de achtergrond klanken van gestemde percussie, gitaar, ukelele en/of indianenfluit…

Meditatieconcert met THE TEPEYO PROJECT
Dag & tijd: zaterdag 14 december 11.30-13.30u
Kosten: € 25,00
Zaterdag 14 december zal bij Yoga Enzo muziek klinken en wel door The Tepeyo Project! Met alles erop en eraan zullen prachtige geluiden door de yogastudio gaan en jouw hart aanraken. Zo zal een prachtige samensmelting aan geluiden, stilte, meditatie en muziek. Alles wordt uitversterkt, het beloofd een geweldig moment te worden!
THE TEPEYO PROJECT:
Als duo is The Tepeyo Project ooit ontstaan voor een kunst- en lichtfestival in Schiedam. Het project is een succes en duurt voort.
Dave Boone speelt toetsen en zijn liefde voor het bewerken aan geluiden smelten samen in soundscapes. Carolien Hartman is eigenaar van Yoga Enzo maakt graag liedjes en heeft een zwak voor niet alledaagse instrumenten. Met liefde voor sferische muziek maken zij soundscapes en mooie liedjes. De liedjes worden dit keer ingeruild voor mantra’s.
Aanvulling:
Deze ruimte kent een beperkt aantal stoelen. Geef aan of je een stoel, bank of meditatiekussen wenst.
(na afloop koffie/thee met homemade cake/koek en een kop homemade vegetarische soep)

foto van The Tepeyo Project

WANDELING
Dag & tijd: zaterdag 30 november & 4 januari 08.00-09.30u
Kosten: € 11,00
Tijdens het december abonnement van Yoga Enzo wordt een tweetal wandelingen. Tijdens de wandeling zullen er yogaoefeningen, een adem- en meditatieve oefeningen worden gedaan. Aan het einde van de wandeling zullen we met elkaar lopen naar Yoga Enzo aan de Hoogstraat 68 en ons opwarmen aan koffie/thee met ontbijtkoek.
Verzamelpunt: bij de mozaÏek zitmuren aan de Hoflaan

Meditatie uur: HARTMEDITATIE?
Dag & Datum: vrijdag 20 december 09.30-10.30
Kosten: € 11,00
Mediteer je mee bij Yoga Enzo? Het is een uurtje om te overdenken, ontspannen en bovenal te ont-moeten in stilte. Dit keer richten we ons op onze hartkwaliteiten. De zachtheid van deze hartmeditatie zal niet enkel een verzachtende werking kennen in je denken, maar ook in je lijf. Uiteraard wordt de meditatie afgesloten met een mantra.
Na afloop is er een nazit met koffie/thee, iets lekkers…

SPECIAL: YOGA IN THE BUBBLE
Dag & datum: donderdag 2 januari 19.00-20.30
Kosten: € 17,50
Alles staat in het teken van de ‘bubbel’! Alle aandacht trek je terug naar jezelf tijdens de yoga oefeningen, vervolgens zal er een bubbelmeditatie zijn en bubbels na afloop met een hartig hapje! Laat het nieuwe jaar goed beginnen en geef je op!

Verdere lessen/workshops/ specials die mogelijk worden opgenomen in het aanbod van Yoga Enzo:

Yoga Enzo Wandeling
Een wandeling welke is georganiseerd door Yoga Enzo, met: yogaoefeningen, adem- en meditatieve oefeningen. Aan het einde van de wandeling zullen we met elkaar lopen naar Yoga Enzo aan de Hoogstraat 68 en ons opwarmen aan koffie/thee met ontbijtkoek. Bij slechte weersomstandigheden is het alternatief een ontwaken in de yogastudio aan de Hoogstraat 68 met een anderhalf uur durende yogasessie met daarin eveneens aandacht voor de adem en een meditatie.
(verzamelpunt: bij de mozaïek zitmuren aan de Hoflaan)

Meditatie cursus
Mediteren is niet moeilijk wanneer je je denken opzij zet, maar hoe doe je dat? In deze cursus leer je hoe je kunt mediteren. Tijdens deze avonden zijn er veel meditatieve momenten. Je ontvangt uitleg in  een cursusmapje, handvatten en huiswerkopdrachten.

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga.