Meditatie is een weg naar zelfontdekking. Het leert je één zijn met je denken, je lichaam, je adem… Voor meditatie neem je de tijd om stil te zijn en geef je jezelf toestemming om niets te hoeven doen.

Er zijn diverse meditatie methoden om de stilte aan te raken. Binnen de meditatieworkshops/lessen nodig ik je uit om je aandacht naar jezelf te richten, waarbij ik met regelmaat de adem inzet. Daarnaast maak ik gebruik van mantra’s, visualisaties en boeddhistische meditatie methoden. Naast de maandelijkse Mantra Flow organiseer ik meditatieworkshops en jaarlijks geef ik een meditatiecursus. Ook ‘mala maken’ en ‘journaling’ vormen onderdeel van het aanbod meditatie van Yoga Enzo.

Mediteren kent gunstige effecten:
* Meditatie kan het geheugen versterken en ons alerter maken
* Meditatie helpt het lichaam te ontspannen en de gevolgen van stress te bestrijden
* Meditatie kan de nachtrust bevorderen

Mantra Flow
Iedere tweede zaterdag van de maand bied ik een Mantra Flow aan, waarbij naast mantra’s aandacht gaat naar een meditatie en samen stil te zijn. Een mantra is een heilige tekst welke is terug te vinden in het hindoeïsme en boeddhisme. Deze wordt van oorsprong gereciteerd met een mala (gebedssnoer), maar vandaag de dag ook op muziek gezongen. Bij de Mantra Flow zal ik mijn liefde voor muziek laten weerklinken en zal ik met regelmaat de mantra’s laten horen in combinatie met gitaar/ukelele of percussie. (9 juni, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november 10.00-11.00 en Mantra Flow ‘Special’ zaterdag 14 juli 10.00-11.30 > zie agenda)

Meditatie cursus à 3 lessen
Mediteren is niet moeilijk wanneer je je denken opzij zet, maar hoe doe je dat? In deze cursus leer je hoe je kunt mediteren. Tijdens deze avonden zijn er veel meditatieve momenten. Je ontvangt uitleg in  een cursusmapje, handvatten en huiswerkopdrachten.
(najaar 2018)

Mala maken & mantra’s reciteren
Een mala is een Indiaas/boeddhistisch gebedssnoer van 108 kralen. Tijdens mantrameditatie wordt de mala gebruikt. Bij iedere kraal reciteer je een mantra (een heilige tekst). Het reciteren van mantra’s met behulp van een mala maakt je geest veelal kalm en gaat gepaard met meditatie. Op deze zaterdag maak je een eigen mala van houten kralen, dat brengt plezier met zich mee en ontspanning. Na de lunch ga je de mala gebruiken, we mediteren en reciteren mantra’s.
(najaar 2018)

Yoga Enzo ‘Journaling’
Journaling is hip, leuk en inspirerend! Papier is de basis van deze workshop. Wanneer je denken en gedachten loslaat op papier ontstaat er verstilling en vertrouwen. Wanneer je themagericht je denken op papier zet, ontstaat er ruimte en zet je de deur van inspiratie open. Het werken op papier is keer op keer verschillend, zo kan er gewerkt worden met schrijfoefeningen, dichtvormen, tekenen, handlettering en het maken van collages. Yoga Enzo ‘Journaling’ is een prachtige mix van mindfulness en meditatie, soms in combinatie met yoga. (zondag 8 juli 10.00-12.00 ‘prettig leven’ collage maken en zaterdag 1 september 10.00-12.00 ‘je persoonlijke mantra’ > zie agenda)

Overige meditatiemomenten bij Yoga Enzo:
* Meditatie ‘Affirmaties’ – woensdag 27 juni 19.00-20.30 – € 16,00
* Meditatie ‘Mindfulness’ – dinsdag 24 juli19.00-20.30 – € 16,00
* Meditatie ‘Energie’ – zondag 26 augustus 09.30-11.00 – € 16,00