Meditatie is een weg naar zelfontdekking. Het leert je één zijn met je denken, je lichaam, je adem… Voor meditatie neem je de tijd om stil te zijn en geef je jezelf toestemming om niets te hoeven doen.

Er zijn diverse meditatie methoden om de stilte aan te raken. Binnen de meditatieworkshops/lessen nodig ik je uit om je aandacht naar jezelf te richten, waarbij ik met regelmaat de adem inzet. Daarnaast maak ik gebruik van mantra’s, visualisaties en boeddhistische meditatie methoden. Naast de maandelijkse Mantra Flow organiseer ik meditatieworkshops, meditatie-uur en jaarlijks geef ik een meditatiecursus.

Mediteren kent gunstige effecten:
* Meditatie kan het geheugen versterken en ons alerter maken
* Meditatie helpt het lichaam te ontspannen en de gevolgen van stress te bestrijden
* Meditatie kan de nachtrust bevorderen

Zie onderstaande informatie over meditatieve momenten bij Yoga Enzo:

MANTRA RECITEREN & MEDITATIE
dag & tijd: za 4 juli & za 1 augustus 10.00-11.30
kosten: € 18,50 per keer
Benodigdheden: eigen mala (mala met rudraksha kralen met opbergzakje verkrijgbaar bij Yoga Enzo voor € 12,50)
Dit moment omvat mantra reciteren, meditatie en buigen we over heilige geschriften.

MEDITATIE UUR
dag & tijd: vr 10 juli 09.30-10.30 & do 30 juli 19.30-20.30
kosten: € 11,00 per keer
Mediteer je mee bij Yoga Enzo? Het is een uurtje om te overdenken, ontspannen en bovenal te ont-moeten in stilte, uiteraard aan het einde een mantra. Na afloop is er een nazit met koffie/thee, iets lekkers…

YIN YOGA, MEDITATIE & MANTRA
dag & tijd: di 21 juli 19.30-21.00
kosten: € 18,50
Yin yoga is pure ontspanning, laat maar los… Waarna een meditatie volgt en een mantra. Gun jezelf een moment me-time bij Yoga Enzo.

YOGA NIDRA & KLANKBELEVING
dag & tijd: vr 14 augustus 19.30-21.00
kosten: € 18,50
Yoga Nidra wordt wel yogaslaap genoemd. Neem een moment om te onthaasten en laat je dragen door klanken en muziek.

MEDITATIECONCERT MET THE TEPEYO PROJECT
Dag & tijd: zo 30 augustus 10.30-12.00 of 13.30-15.00
Kosten: € 25,00
Zondag 30 augustus zal bij Yoga Enzo muziek klinken en wel door The Tepeyo Project! Met alles erop en eraan zullen prachtige geluiden door de yogastudio gaan en jouw hart aanraken. Zo zal een prachtige samensmelting aan geluiden, stilte, meditatie en muziek. Alles wordt uitversterkt, het beloofd een geweldig moment te worden!
THE TEPEYO PROJECT:
Als duo is The Tepeyo Project ooit ontstaan voor een kunst- en lichtfestival in Schiedam. Het project is een succes en duurt voort.
Dave Boone speelt toetsen en zijn liefde voor het bewerken aan geluiden smelten samen in soundscapes. Carolien Hartman is eigenaar van Yoga Enzo maakt graag liedjes en heeft een zwak voor niet alledaagse instrumenten. Met liefde voor sferische muziek maken zij soundscapes en mooie liedjes. De liedjes worden dit keer ingeruild door mantra’s.
Aanvulling:
Deze ruimte kent een beperkt aantal plaatsen. Geef aan of je een stoel, bank of meditatiekussen wenst.

foto van The Tepeyo Project

Verdere lessen/workshops/ specials die mogelijk worden opgenomen in het aanbod van Yoga Enzo:

Mantra Flow
(Vanwege covid-19 blijkt zingen in groepsverband niet handig, dus zal de ‘mantra flow’ in een ander jasje worden aangeboden.)
tweede zaterdagochtend van de maand 10.00-11.00
kosten: € 11,00 per keer (inclusief koffie/thee en homemade koek/cake)
Dit moment omvat mantra’s, momenten van samen stil zijn en meditatie.

Yoga Enzo Wandeling
Een wandeling welke is georganiseerd door Yoga Enzo, met: yogaoefeningen, adem- en meditatieve oefeningen. Aan het einde van de wandeling zullen we met elkaar lopen naar Yoga Enzo aan de Hoogstraat 68 en ons opwarmen aan koffie/thee met ontbijtkoek. Bij slechte weersomstandigheden is het alternatief een ontwaken in de yogastudio aan de Hoogstraat 68 met een anderhalf uur durende yogasessie met daarin eveneens aandacht voor de adem en een meditatie.
(verzamelpunt: bij de mozaïek zitmuren aan de Hoflaan)

Meditatie cursus
Mediteren is niet moeilijk wanneer je je denken opzij zet, maar hoe doe je dat? In deze cursus leer je hoe je kunt mediteren. Tijdens deze avonden zijn er veel meditatieve momenten. Je ontvangt uitleg in  een cursusmapje, handvatten en huiswerkopdrachten.