Maatwerk voor particulieren

Onze aandacht wordt afgeleid door prikkels en de hectiek van alledag. Vaak onbewust leven we daardoor op de ‘automatische piloot’, we raken van onszelf verwijderd. Een leven wat veel van ons vraagt, kan resulteren in stress, vermoeidheidsklachten en somberheid. Naast aandacht voor ons lichaam door te sporten, gezond te eten en voldoende slapen, besteden we veelal weinig aandacht aan onze geestelijke gezondheid.

Mindfulness leert je om de ‘automatische piloot’ uit te zetten, zodat je met meer aandacht in het hier en nu leeft, bewuster keuzes kunt maken en een betere balans kunt houden, ook wanneer je voor stressvolle of moeilijke situaties komt te staan. Het leert je minder streng zijn tegenover anderen en bovenal tegenover jezelf. 

Yoga Enzo helpt je graag op weg naar een leven waarin je stress leert hanteren, gedachtenpatronen leert herkennen en je verbindt met je lichaam en denken. De individuele sessies variëren tussen de drie en acht keer en duren een uur per keer (soms iets langer), welke veelal worden gecombineerd met yoga, meditatie en ontspanningstechnieken. Om velerlei thema’s worden individuele sessies ingezet, waaronder: burn-out, trauma’s, rouw (in verschillende vormen en fasen), somberheid en/of stress gerelateerde klachten. Naast één op één begeleiding is het ook mogelijk om als duo een mindfulness training te volgen van acht sessies, waarvoor je cursusmateriaal ontvangt. 

Mindfulness kent positieve uitwerkingen:

  • Mindfulness werkt preventief tegen stress
  • Mindfulness leert je beter en langer concentreren
  • Mindfulness leert je bewuster reageren op situaties, minder vanuit emoties
  • Mindfulness leert je hoofd van bijzaken te onderscheiden 
  • Mindfulness leert je (zelf)compassie tonen
  • Mindfulness leert je meer genieten van het leven
  • Mindfulness leert je minder streng zijn naar jezelf en anderen

De trajecten voor één op één begeleiding vinden plaats aan de Schipluidersluis in Vlaardingen.