Maatwerk voor bedrijven

Wanneer mensen werken, wordt werkdruk ervaren. Gezonde stress helpt werk af te maken, doelen te behalen. Een regelmatige te hoge werkdruk kan resulteren in werkstress welke kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten, zoals: een verhoogde bloeddruk, een korte spanningsboog, vermoeidheid en uiteindelijk overbelasting. Uitval ligt op de loer, mogelijk door werkstress of dingen die spelen aan het thuisfront, of een mogelijke combinatie van beiden. 

Men kan leren omgaan met werkdruk middels mindfulness. Een geest kan je trainen om met situaties als werkdruk, piekergedachten en stress om te gaan. Het gaat om bewustwording en de workshops en trainingen van Yoga Enzo zijn laagdrempelig en kan een positieve bijdrage leveren aan werkplezier, vitaliteit en productiviteit. Yoga Enzo biedt mindfulness momenten aan op de werkvloer door het geven van workshops, trainingen of het begeleiden van een werknemer. Mijn manier van werken is een no nonsens manier van aanpak, in combinatie met stilte en praktische oefeningen. Uiteraard wordt de definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


Mindfulness op de werkvloer – in groepsverband
Workshops op de werkvloer duren minimaal 2 uur tot 7 uur op een dag en is geschikt voor een groep van maximaal12 mensen. Een workshop bestaat uit: een uitleg over mindfulness, zijn er oefeningen en je krijgt concrete handvatten om mindfulness toe te passen op je werkplek. Binnen een training gaat het om het aanbieden van een cursus welke veelal bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur per keer. Ook kunt men als werkgever kiezen voor een maandelijkse bijeenkomst in workshop vorm. Mindfulness op de werkvloer is maatwerk. 

Mindfulness op de werkvloer – individuele begeleiding
Werknemers die zeer veel werkdruk ervaren kunnen gebaat zijn bij begeleiding van een mindfulnesstrainer. Het kan uitval voorkomen. Ook is begeleiding mogelijk voor mensen die langdurig afwezig van het werk zijn geweest, dat kan om velerlei situaties gaan. Het kan leerzaam zijn om mindfulness eigen te maken om bewustwording aan te leren betreft gedachten, voelen en wat voor invloed dit heeft op gedrag en op de omgeving.

Mindfulness op de werkvloer kent positieve uitwerkingen:

  • Mindfulness werkt preventief tegen stress
  • Mindfulness leert je beter en langer concentreren
  • Mindfulness leert je bewuster reageren op situaties, minder vanuit emoties
  • Mindfulness leert je hoofd van bijzaken te onderscheiden waardoor je je productiviteit en energie verhoogt
  • Mindfulness leert je meer genieten van het leven
  • Mindfulness leert je minder streng zijn naar jezelf en anderen